Откриха първия златен хотел в света в Ханой

  • Откриха първия златен хотел в света в Ханой
    Откриха първия златен хотел в света в Ханой

Първият златен хотел в света бе открит в столицата на Виетнам, Ханой. Той е категоризиран с пет звезди и предлага на гостите лукс на всяка крачка. Има позлатени вани, мивки и дори тоалетни, разположени зад масивната златна фасада на хотела.

Персоналът на хотел “Dolce Hanoi Golden Lake” е положил много усилия за привличане на посетители във Виетнам. Ако искате да се насладите на чист лукс, този хотел няма да ви разочарова.

Въпреки че поговорката „че златото не е всичко, което блести” в този хотел е малко по-различна.

Хотелът е на 25 етажа и предлага на своите гости 441 стаи, като изграждането му е струвало 200 млн. долара.

Басейнът изглежда невероятно и предлага перфектна гледка към град Ханой. Излъчва златен блясък, не само в интериора си, но и във всички детайли – душове, кранове, фонтани и прибори за хранене.

В хотела няма място, което да не е украсено със злато, а тази естетика се прилага върху храната и напитките.

Ханой е красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура град. Атмосфертата на града може да се усети на стария площад сред древни храмове и монументи; както и на традиционните куклени представления, музикални и танцови изпълнения и концерти. Ханой се слави с отлични ресторанти, сервиращи виетнамска, западна и друга азиатска кухни. Интересни забележителности са: големия площад Ба Дин, на който се намира мавзолея Хо Чи Мин, езерото Ho Tay, Храма на литературата, който подслонява първия имперски университет на Виетнам, сградата на операта и ул. „Ханг Гяй”, която е подходящо място за избор на подаръци и сувенири.

Ханой е град на 1010 години и името му означава „град между реки“ (разположен е на брега на Червена река/Хонгха). Той вторият по значение промишлен център на страната (след Сайгон). Ханой е втори по големина град във Виетнам. Населението на града е 2,6 млн. души, но в покрайнините са около 7 млн. 

От 1010 до 1802 г., градът е бил най-важният политически център в държавата. През 1802 г., Ханой бива изместен от Хюе, имперската столица на Виетнам, по времето на династията Нгуен (1802-1945). В този период от време, Ханой служи като столица на Френски Индокитай от 1902 до 1952 г. От 1952 до 1976 г., градът е столица на Северен Виетнам, и става столица на обединения Виетнам през 1976 г., след победата на Северен Виетнам във Виетнамската война.

Ханой е имал много имена по време на своето съществуване. По време на Китайската окупация на Виетнам, първо е известен като Лонг Биен, а по-късно като Тонг Бинх (в превод „песен мир“) и Лонг До (в превод „драгоново коремче“). През 866 г. градът е превърнат в цитадела и прекръстен на Дай Ла (в превод „голяма мрежа“).