Разгледай Мадрид за 48 часа

  • Разгледай Мадрид за 48 часа
    Разгледай Мадрид за 48 часа

През последните години испанската столица Мадрид не спира да процъфтява.

Основните музеи в град се разраснаха, появиха се модерни ресторанти и барове, нови бутици, а кварталите все по-често се превръщат в сцена за изкуство. Така че, независимо дали сте културен любител, шопинг маниак или фен на партитата, можете да се запътите за дълъг уикенд в Мадрид.

Какво да посетите?

С многобройните си музеи и галерии Мадрид е рай за любителите на изкуството. Те са разположени най-вече по двата главни булеварда на столицата. Задължителни за посещение са: Националният музей на изкуството от XX век "Рейна София", музеят и художествена галерия "Прадо" и галерията "Тисен-Борнемиса" в двореца Виляероса. Тези три обекта съставят Златния триъгълник на изкуството в Мадрид.

Разгледай Мадрид за 48 часа

Звездите на музея "Рейна София" са двама от най-великите майстори на XX век – Пабло Пикасо и Салвадор Дали. Има също колекции на Хуан Грис, Жоан Миро, Хулио Гонзалес и др. "Прадо" е един от най-големите и значими музеи на изобразителното изкуство в света. Там можете да видите шедьоврите на: Диего Веласкес, Франсиско Гоя, Ел Греко, Рубенс, Рафаело, Рембранд. В галерията "Тисен-Борнемиса" можете да видите творби на: Ел Греко, Веласкес, Дюрер, Рембранд, Караваджо и много други.

Къде да се разходите?

Мадрид изобилства от прекрасни зелени площи, където да се разходите. Те са истински оазис през месеците юли и август, когато е изключително горещо. Посетете главния парк на града "Ел Ретиро". Той е чудесно място за разходи и пикник. Там можете да си наемете лодка и да гребете в красивото изкуствено езеро.

Разгледай Мадрид за 48 часа

В парка "Каса де Кампо" пък се намира зоологическата градина на Мадрид. Там е и един от най-добрите открити, общински плувни басейни.

Качете се на покрива!

Ако нямате много време да разгледате Мадрид, един от най-добрите начини да видите града, е да се качите нависоко. Идеално място за целта е наблюдателната точка Mirador. Тя се намира на осмия етаж на Palacio de Cibeles. Друга възможност да видите града отгоре е от катедралата Алмудена
. Разбира се, можете просто да се настаните в някой панорамен бар и да се наслаждавате на Мадрид с коктейл в ръка. Можете да се качите на покрива на Центъра за изящни изкуства или да потърсите свободна маса в Terraza de Sabatini. Заведението е с изглед към Кралския дворец и със сигурност си заслужава.

Разгледай Мадрид за 48 часа

Какво да хапнете?

За закуска или след тежка вечер в някой нощен клуб, типичната закуска в Мадрид е течен шоколад с чурос (пържено тестено изделие). Мястото, където го приготвят по класическа рецепта, е Chocolatería San Ginés. За щастие работи  денонощно, така че може да заповядате по всяко време. За обяд или вечеря препоръчваме да опитате пържените калмари. Предлагат ги и в сандвич!

Разгледай Мадрид за 48 часа

Желаем ви приятни мигове в Мадрид!