Разноцветният плаж на Русия

  • Разноцветният плаж на Русия
    Разноцветният плаж на Русия

Днес ще ви отведем до едно необичайно цветно местенце – Стъкленият плаж, намиращ се в Русия. Той има доста интересна история. По време на социализма Усурийския залив често е служил за изхвърлянето на стъклени бутилки и порцеланови съдове.

Благодарение на силата на природата, днес плажът край Владивосток блести по-ярко от всякога и спокойно можем да го наречем един от най-красивите в света. Причината за това е мощта на вълните, които в продължение на много години са „преработвали” счупените бутилки в милиони гладки и пъстри камъчета.  

Някога Усурийския залив е бил смятан за опасна територия, но с течение на времето се превърнал в истинска туристическа атракция, защитена от местните власти. Местността е наречена, разбира се, Стъкления плаж и привлича посетители от цял свят. 

Така мястото някога било пустош за порцеланова фабрика и празни стъклени бутилки, но вече е туристическа дестинация, изпълена с множество цветове. Много известен като Стекляшка сред местните жители на Русия, Стъкленият плаж се намира в сюрреалистичния залив Уссури, който се намира в района на Приморския край в Югоизточна Русия.

Празните бутилки за бира и водка са изхвърлени в океана от години. Напротив, празните бутилки се разпаднаха на малки парченца поради силната ерозия, причинена от преливащи се вълни на Тихия океан.

В резултат на това вълните избутват парчета от неправилно оформени и полирани стъкла, които блестяха достатъчно, за да направят Стъкленият плаж атрактивна туристическа атракция. В крайна сметка, природата винаги коригира човешките грешки, които правят дори и отломките искрящи.

По-рано разбитите стъклени парчета от вино, бира и бутилка водка създаваха риск за пътниците, които ограничаваха посещенията си, но сега сега нещата седят по различен начин. Руските власти вече отбелязват района и околностите му като защитена зона, която сега е безопасна за пътници от всички възрасти.

Интересното е, че най-подходящият период от годината за посещение на Стъкления плаж е зимата. Причината е, че тогава цветовете му изглеждат още по-красиви, когато са подчертани от снега. Заливът Уссури пък е популярно място за плуване, особено през лятото, на гледките, които могат да се видят там са прекрасни целогодишно.