Резервирайте маса в първия подводен ресторант в Европа!

  • Резервирайте маса в първия подводен ресторант в Европа!
    Резервирайте маса в първия подводен ресторант в Европа!

Ако искате да сте сред първите хора, които се наслаждават на храната в новия подводен ресторант в Европа, сега е моментът да резервирате маса!

Първият подводен ресторант на Стария континент се казва "Under" (в пресов "Отдолу") и ще се отвори в Норвегия през април 2019 г. Подводни ресторанти вече съществуват на много места по света, но този ще е първият, който ще предложи уникална гледка към северните води. Ресторантът е построен в морето, в най-южния край на Норвегия. Той ще се бори за приза най-голям подводен ресторант в света, със своите 100 места за гости.

Той е проектиран така, че да прилича на скала, излизаща от морето. Гостите ще влизат от повърхността, а след това ще се отправят на 5 метра под водата.

Резервирайте маса в първия подводен ресторант в Европа!Снимка: Snøhetta

След като заемат местата си, ще могат да видят истинския живот в морето - омари, тюлени, бодлив морски водорасли и други обитатели на морското дъно ще се разхождат пред очите им. Ресторантът ще има дори осветление във водата, така че нищо няма да помрачава гледката.

Интересното е, че гостите не само ще могат да видят какво живее във водата, а ресторантът ще го предлага и в менюто си. Ще има голям избор от морски дарове, както и морски птици, които обитават района. Храната ще се концентрира върху съставките от местната кухня, за да могат посетителите да усетят истинския вкус на Норвегия. "Under" ще предложи меню с около 15 до 18 порции, малки и големи, за да покаже разнообразие от вкусове.

Резервирайте маса в първия подводен ресторант в Европа!Снимка: Snøhetta

Според уебсайта гостите трябва да резервират маса половин година предварително. Тъй като ястията са сезонни, те вероятно няма да знаят какво ще бъде менюто и така се добавя елемент на изненада по време на посещението!