С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем

  • С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
    С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
  • С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
    С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
  • С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
    С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
  • С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
    С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем

Посещението на Лисабон с деца може да бъде фантастично изживяване, тъй като градът предлага широка гама от подходящи за семейството атракции и дейности. От интерактивни музеи до приключения на открито, ето някои места за посещение в Лисабон, които са идеални за деца:

Oceanário de Lisboa (Океанариум в Лисабон): Разположен в района на Parque das Nações, Лисабонският океанариум е един от най-големите аквариуми в Европа и задължителна атракция за семейства. Децата могат да се възхищават на разнообразния морски живот, включително акули, скатове, пингвини и тропически риби, докато изследват различните екосистеми, представени в масивните резервоари на аквариума.

С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
Снимка: pixabay.com

Pavilhão do Conhecimento – Ciência Viva (Павилион на знанието – жива наука): Този интерактивен научен музей е предназначен да ангажира посетители от всички възрасти в практическо обучение. Децата могат да провеждат експерименти, да разглеждат експонати по теми като физика, биология и технологии и да участват в семинари и демонстрации, водени от преподаватели по природни науки.

Jardim Zoológico de Lisboa (Лисабонската зоологическа градина): Лисабонската зоологическа градина е дом на разнообразна колекция от животни от цял свят, включително лъвове, тигри, слонове и жирафи. В допълнение към животинските експонати, зоопаркът разполага с детска ферма, детски площадки и места за пикник, където семействата могат да се отпуснат и да се насладят на един ден на открито.

Parque das Nações: Този модерен крайбрежен квартал предлага изобилие от атракции и дейности за семейства. Децата могат да се возят на кабинковия лифт за панорамна гледка към района, да посетят аквариума Vasco da Gama, за да научат за морския живот, или да играят в различните паркове и детски площадки, разпръснати из целия квартал.

 

С деца в Лисабон: Какво да посетим и къде да отидем
Снимка: pixabay.com

Museu Nacional do Azulejo (Национален музей на плочките): Въпреки че може да не звучи като най-подходящата за деца атракция, Националният музей на плочките е известен със своята зашеметяваща колекция от декоративни плочки, които изобразяват сцени от португалската история и култура. Децата могат да участват в семинари, където могат да създават свои собствени дизайни на плочки или да се впуснат в лов на чистачи, за да намерят скрити съкровища в галериите на музея.

Lisbon Story Centre: Този мултимедиен музей предлага завладяващо пътешествие през историята на Лисабон, от ранното му начало до наши дни. Децата ще се насладят на интерактивните експонати, включително аудиовизуални презентации, исторически възстановки и практически дейности, които оживяват миналото на града.

Трамвай 28: Возенето с емблематичния лисабонски трамвай 28 е забавно и незабравимо преживяване както за деца, така и за възрастни. Историческият трамвай си проправя път през тесните улички на стария квартал на Лисабон, минавайки покрай емблематични забележителности като замъка São Jorge, Алфама и катедралата Sé. Децата ще обичат да се возят на ретро трамвая и да разглеждат забележителностите на града.

Разказвач на истории от Лисабон: Тази пешеходна обиколка с екскурзовод е специално предназначена за семейства с деца и предлага уникален начин за разглеждане на историческите квартали на Лисабон. Водена от ентусиазирани разказвачи, обиколката отвежда посетителите на пътешествие из миналото на града, споделяйки завладяващи приказки и легенди по пътя.

Museu da Marioneta (Музей на куклите): Този музей е посветен на изкуството на кукленото изкуство и включва колекция от традиционни и съвременни кукли от Португалия и от целия свят. Децата могат да гледат куклени представления, да участват в работилници за правене на кукли и да научат за историята и културното значение на тази древна форма на изкуство.

Белем: Историческият квартал Белем е дом на няколко атракции, които със сигурност ще пленят въображението на децата. Акценти включват кулата Белем, обект на световното наследство на ЮНЕСКО; манастирът Jerónimos, с впечатляващата си архитектура и обител; и Паметника на откритията, който отбелязва Епохата на изследването на Португалия.

Със своя разнообразен набор от подходящи за семейството атракции и дейности, Лисабон е фантастична дестинация за деца от всички възрасти. Независимо дали разглеждате музеи, наслаждавате се на приключения на открито или просто се потопите в оживената атмосфера на града, семействата със сигурност ще създадат трайни спомени по време на посещението си в столицата на Португалия.