Три полезни вещи за път, които ще намерите на боклука

  • Три полезни вещи за път, които ще намерите на боклука
    Три полезни вещи за път, които ще намерите на боклука

Най-малко пък бихте очаквали да откриете полезни вещи за пътуване на боклука. Когато преди няколко хиляди години някой е казал „боклукът за едни е съкровище за други“, е имал предвид следните три:

Опаковъчно фолио с мехурчета

Обикновено разопаковаме новата си чуплива придобивка от найлона с мехурчета и го захвърляме на боклука. Освен ако и вие не сте от онези обсебени маниаци, които могат да пукат мехурчета до несвяст. При всички случаи този вид опаковъчен найлон е идеален при транспортиране на бутилки и други чупливи вещи в куфар.

Найлонови торби

Може би някои от вас си спомнят времената, когато найлоновите пликчета (включително от прясно мляко) биваха старателно измивани и прибирани за повторна употреба от нашите родители и баби. Сега торбичките извират отвсякъде, а много от тях заминават директно на боклука просто защото сме насъбрали твърде много. Старите найлонови торби могат да служат за събиране на мръсните дрехи или за увиване на обувки в куфара.  

Безплатните мостри

В аптеките, в супермаркетите, между страниците на списанията – отвсякъде извират безплатни мостри на шампоани, лосиони, кремове, паста за зъби. Ако сте обърнали внимание на опаковките за пътуване на същите тези продукти, те не се различават по нищо друго, освен че не са безплатни. Вместо да помъкнете 5-6 големи туби за един уикенд, можете да се поберете в една шепа мостри.