Вълшебството на Грац, Австрия

  • Вълшебството на Грац, Австрия
    Вълшебството на Грац, Австрия

ГрацАвстрия е малък, прекрасен град, който трябва да бъде в списъка ви за пътувания.

Австрия е пълна с потенциал и приключения. Страната е събрала огромна природна красота, богата култура и недооценени туристически дестинации. Много хора тепърва откриват красотата на Грац. Всеки, който е посетил, ще ви препоръча това очарователно място. И ние го обичаме.

Прочетете нататък, за да разберете защо – и открийте къде са неговите скрити скъпоценни камъни.

Изкачете се до Часовниковата кула в Грац

Вълшебството на Грац, Австрия
Снимка: pixabay

Часовниковата кула е ключова характеристика на Грац. Той стои на върха на Schlossberg и бди над града. Ако се чувствате мързеливи за разходка, до там може да ви отведе стръмен лифт. Разходката обаче е най-забавната, затова бихме ви посъветвали да се пораздвижите! Има различни пътеки, които да следвате, като всяка от тях ви води до зашеметяващи живописни гледки. Маршрутът от града е впечатляващо стълбище. Вдлъбнати във висока каменна стена, стъпалата се издигат на зигзаг по лицето на хълма. Те са стари и красиви, украсени с естествените цветя на Грац. Пейки предлагат място за почивка и отбелязват места с нарастващо великолепие на гледките. Насладете се на тази разходка бавно и оценете пътуването до върха. Местните жители разхождат кучетата си тук или четат книги в сянката на надвиснали дървета.

Вълшебството на Грац, Австрия
Снимка: pixabay

От другата страна има лека пътека, виеща се сред дърветата. Тя е по-зелена от другия маршрут и постепенно ви води до върха. Има великолепни гледки, които да оцените. Градините изпълват откритото пространство; има останки от стари сгради, барове, кафенета и разбира се, самата часовникова кула. Така или иначе, оставете вашия маршрут да ви отведе до тук. Завършен през 1560 г., той е забележителност от местната средновековна история. Той е различен по външния си вид и различен по начин на показване на часа. Дългите стрелки сочат към часа, по-малките към минутите.

Съвет за пътуване – до една от портите в дъното на хълма има място за фалафели. Вземете вкусна порция, дори бира и се отправете към върха. Отпуснете се, отдайте се на атмосферата и гледайте залеза над град Грац. Това прави разходката нагоре още по-ценна.

Наемете велосипед

С велосипед е чудесен и класически начин да разгледате град Грац. Не забравяйте да наемете такъв за деня и дайте допълнително ниво на свобода на пътуванията си. Къде? Вижте Graz Bike. Лесни за запомняне и разположени в целия град, те предлагат наеми на разумни цени. Градът е идеално оборудван за велосипедисти, с велосипедни алеи и широки улици за навигация. Само внимавай с трамваите.

Велоалея лъкатуши из Австрия. Следва река Мур и минава през Грац. Ако наемете велосипед, това е идеалната възможност да разгледате поне част от нея. Следвайте я и бързо ще избягате от града. Въпреки че това в никакъв случай не е клаустрофобичен град, районът около него е изкушаващ. Естествената красота на заобикалящата ви природа постоянно ви примамва извън града, канейки ви да изследвате.

Не забравяйте да преминете през по-малките задни улички на Грац вечер. Няма значение къде отивате; това е преживяване само по себе си. Чуйте жужащите разговори от местните барове и ресторанти. Намерете тихи, празни калдъръмени улички. Карайте бавно през разпръснатите пътни лампи. Потопете се в атмосферата на Грац по освобождаващ и забавен начин.

Вълшебството на Грац, Австрия
Снимка: pixabay

Отидете на кафе

Като всеки европейски град, Грац обича доброто кафене. Има различни, от които да избирате, в зависимост от вашия стил. Caffe Mitte е малко хипстърско убежище, но всички го обичат. Той има топла и интимна атмосфера, създадена от редици от меки седалки, изкачващи се по стените. Някои маси гледат към площада през малки прозорци. На слънце хората се събират навън на големи дървени маси.

За по-изискано изживяване централните улици разполагат с барове и ресторанти за изискана храна. Café Sacher или Delikatessen Frankowitsch са идеални места за изискания пътешественик. Изберете свои собствени любимци. Уникалната атмосфера на Грац е поглъщаща и прониква във всяка сграда в града.

Докато сте там, купете нещо с ябълки – Apfelstrudel, Apfel kuchen – и прегърнете семплата, но класическа австрийска кухня. А защо не опитате да поръчате на немски. Това е страхотен език и местните ще оценят опита!

Пийте австрийска бира в ирландски пъб

В Грац може да срещнете изненадващо количество ирландски пъбове. Винаги имат страхотен характер, пълни с енергия и хора. Независимо от това, не се притеснявайте, тези кръчми все още предлагат неограничен брой австрийска бира, която можете да опитате. Пивоварната Brau Union е любимата на Австрия. Те доминират в бирите в района и осигуряват типично национално изживяване при пиене на бира.

Освен това, не забравяйте да опитате бира Gösser. Те стават все по-популярни в Европа и с основателна причина. Те се различават по сила и цвят, от тъмни до светли. Така че изберете предпочитанията си и се отпуснете навън, гледайки прохладния нощен живот на Грац, който ви отминава. Ако по някаква особена причина не харесвате нито една от тях, винаги има Гинес – и винаги има време за такъв.

Вълшебството на Грац, Австрия
Снимка: pixabay

Разходете се бавно по улиците

Може би най-доброто нещо в Грац е неговата атмосфера. Това са най-страхотните градове – тези, определени от основната вибрация/атмосфера/усещане. Отчетливо, но фино усещане, което не можете напълно да схванете. И все пак то дава енергия и вълнение на всичко, което преживявате. Така че се наслаждавайте на простите неща. Разходете се по малките сладки улички. Вижте реката. Посетете пекарна. Седнете, яжте и пийте навън. Скитайте се. Атмосферата на Грац ще направи тези малки неща да изглеждат изключителни.

Местните винаги изглеждат щастливи и енергични да живеят на такова красиво място. Хората са приятелски настроени. Това е млад град със своето студентско население. Макар и сладко и тихо, това място не е скучно. 

Друг съвет – малките птички тук може да изглеждат сладки, но ще нападнат, ако им предложите храна. Внимавай.

Посетете музей

За дъждовен ден или изблик на култура посетете един от музеите на Грац. Има археологически, детски, научен и архитектурен музеи. Има дори музей на възприятието. Този определено си заслужава посещението. Ако пътувате из Европа и сте уморени от музея на традиционната история и култура, това е мястото за вас. Това е уникално преживяване, използвайки интерактивни дисплеи, за да научите за човешкото око: неговата функция и усещане за перспектива. Ако търсите забавно преживяване, посетете го.

Ако искате класическия музей, Грац се грижи и за това. Природонаучният музей предлага традиционното преживяване – впечатляващи изложби и набор от детайлни познания. Kunsthaus също е популярен, но се фокусира повече върху сложната архитектура и модерното изкуство.

За такъв малък град, Грац има безкрайни възможности. Динамичната природа на града означава, че той винаги се променя. В улиците, които съществуват от стотици години, има нови пътеки, които можете да намерите. Градът се насища с активност. Има отчетлив приветлив въздух, който ви привлича. Можете бързо да усетите мястото само за кратък престой. Атмосферата на града е наистина неописуема. Трябва да отидете да изживеете сами Грац, Австрия.