Забавни факти за Испания - част 1

  • Забавни факти за Испания - част 1
    Забавни факти за Испания - част 1

Всеки, който е пътувал до Испания, ще знае за уникалното въздействие, което има, но може да не знае подробностите за нейната култура. Това е, върху което ще се съсредоточим сега, за да се запознаем с интересни факти за Испания.

Прочетете нататък, за да разберете най-добрите и забавни факти за Испания.

Испанският е вторият най-говорим език в света

Забавни факти за Испания - част 1
Снимка: pexels

 

405 милиона души говорят испански или 5,85% от населението на света. Той е официалният език в двадесет и една страни.

Езиците винаги са били от огромно значение и знаейки повече отварят много врати. Наградите са постоянни и ще ви позволят да пътувате по целия свят. На второ място след китайския, испанският е най-говореният език в света. Искате ли да знаете къде точно можете да пътувате с испански език? Почакайте само…

Мексико, Никарагуа, Чили, Хондурас, Гватемала, Ел Салвадор, Еквадор, Мексико, Куба, Доминиканска република, Никарагуа, Перу, Уругвай, Пуерто Рико, Панама, Боливия, Колумбия, Венецуела, Парагвай, Гватемала и Екваториална Гвинея.

Испания е домакин на най-стария ресторант в света

Забавни факти за Испания - част 1
Снимка: Esetena

Разположен в сърцето на Испания, в столицата Мадрид, се намира най-старият ресторант в света. Той съществува от 1725 г. Не забравяйте да посетите това олицетворяващо испанското наследство място. Като една от най-старите нации в Европа, не е изненадващо, че има най-старият ресторант се намира именно там. Историята на неговата култура е безкрайна.

Ресторант Ботин е пълен с вкусна храна, както и с национално наследство. Искате ли да опитате най-типичните ястия в Испания? Това е мястото, където трябва да отидете. Те са специализирани в традиционни испански ястия. Опитайте кончинило асадо и печено агнешко за най-добрата храна, която Испания може да предложи.

Саграда Фамилия все още не е завършена

Забавни факти за Испания - част 1
Снимка: pixabay

Саграда Фамилия е една от най-лесно разпознаваемите и емблематични църкви в света през последните 130 години. Но все още не е завършенa. Това е една от най-големите туристически атракции в Барселона. Дори е официален обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Крайната дата на строителството се очаква през 2026 г. Посетете невероятната базилика, за да можете винаги да кажете, че сте видели една от най-великите архитектурни произведения в света по време на нейното строителство.

Националният химн няма думи

Забавни факти за Испания - част 1
Снимка: pexels

Националният химн на Испания се нарича Марш Реал или Кралски марш. Само три други държави в света нямат текстове на националните си химни. И докато свири в продължение на 52 секунди, хората на Испания просто стоят и слушат, попивайки песента без думи.