Забавни факти за Испания - част 2

  • Забавни факти за Испания - част 2
    Забавни факти за Испания - част 2

Всеки, който е пътувал до Испания, ще знае за уникалното въздействие, което има, но може да не знае подробностите за нейната култура. Това е, върху което ще се съсредоточим сега, за да се запознаем с интересни факти за Испания.

Прочетете нататък, за да разберете най-добрите и забавни факти за Испания.

Правна голота

Забавни факти за Испания - част 2
Снимка: pexels

Едно нещо, което не знаехте за Испания? Напълно законно е да си гол на публично място. Наистина, масовите количества нудистки плажове го насърчават. Те са много популярни за посещение. Разбираемо е, тъй като с над 3000 слънчеви часа всяка година, слънчевите бани са наистина популярни. Прегърнете местната култура. Испанците в никакъв случай не са срамежливи.

Гроздето на Нова година

Забавни факти за Испания - част 2
Снимка: pexels

Един от най-забавните факти за Испания е ежегодно събитие. Традиция в новогодишната нощ е да се изядат 12 зърна грозде в полунощ. Като цяло NYE в Испания е забавно преживяване. Фиести, купони и приятели – и грозде.

Първоначално като начин за продажба на огромни количества грозде, маркетинговата схема работи наистина добре, а сега е национална традиция.

Испанците имат две фамилни имена

Забавни факти за Испания - част 2
Снимка: pexe

В Испания е обичайно да има две фамилни имена. Фамилията на майка ви и баща ви. Докато някои се радват на запазването на името на жената, други се противопоставят на фаворитизма на мъжа. Новите закони за равенството между половете променят традицията в полза на името на жената. Така или иначе, това е стара традиция и цялостен начин за представяне на личното наследство.

Подарявате книга на този, когото обичате

Забавни факти за Испания - част 2
Снимка: pexels

Може би не бихте очаквали Испания да празнува Гергьовден. Е, те го правят. Чества се по уникален и красив начин. В Барселона традицията е особено силна. На 23 април всяка година хората се насърчават да купят роза, книга или дори и двете за своя любим човек. La Rambla, главната улица на града, е облицована със сергии с цветя от едната страна и книги от другата. Присъединете се към традицията! Това е чудесен начин да направите жест.