5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

  • 5 безалкохолни коктейли за лятната почивка
    5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

Лято, горещини, температурите се покачват все повече, а не трябва да забравяме, че пиенето на много течности е от изключително важно значение за нас и нашия организъм.

В този сезон всеки има нужда от разхлаждане и един леден полъх с вкус на лято и свеж аромат. Ето и нашите предложения:

5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

1. Безалкохолно мохито - искате нещо свежо, леко и вълнуващо, но не искате да съдържа алкохол - това е перфектната напитка. Много лесно можете да изпълните тази рецепта и не се изискват много продукти.

8 свежи листа от мента

2 ч.л. кафява захар

1 лайм

75 мл газирана вода

лед

Начин на приготвяне: Във висока чаша изсипете сока от прясно изцеден лайм и поставете листенцата мента и захарта. Започнете да разбърквате и леко да намачквате листенцата, така че да пуснат своя аромат. Напълнете чашата с натрошен лед, сложете 2 резена лайм и долейте с газираната вода.

Украса: Сложете сламка и поставете резен лайм отстрани. Можете да добавите и листенце мента.

5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

2. Лимонада - класическо и приятно, а и кой не го свързва с лятото. Тук можете да проявите вашето въображение и да направите лимонадата с какъвто пожелаете плодов вкус. Ние ще ви дадем рецептата за класическата и стандартна лимонада, която винаги е чудесен начин за разхлаждане.

2-3 лимона

4 с. л. захар / 2-3 с.л. мед

10 листа мента

1,5 л газирана вода

Начин на приготвяне: Обелете кората на лимона и в блендер го пасирайте заедно със захарта/меда и листенцата мента. Другият вариант е да изцедите сока и да нарежете листенцата на ситно и да ги добавите към течността заедно с подсладителя, като разбъркате добре.

В голяма кана налейте течността като добавите лед, 1 лимон нарязан на колелца и содата. Разбъркайте. Ако не обичате газирани напитки, може да смените содата с минерална вода, вкусът отново ще е божествен.

Украса: Поставете цели листенца мента и сламка.

5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

3. Вода с вкус - Приемът на вода е много важен особено, когато навън температурите са високи. Но понякога приемът само на чиста вода ни доскучава и имаме нужда от разнообразие. Тогава можем да развихрим въображението си и да добавим какво ли не в тази така необходима течност, като я направим приятна, вкусна и дори забавна.

Тук няма какво да объркате. Вземете кана, напълнете я с минерална вода и добавете нещо, което ще направи вкуса й по-приятен. Например:

краставица - с нея водата става изключително свежа и приятна, може и краставица, лимон и мента

лимон - доста познат и често използван начин

грейпфрут

портокал, а може и боровинки и портокал

ябълки, лимон и канела

ягоди или ягоди и лимон

лимон и пресен джинджифил

5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

4. Динена лимонада - тези прекрасни плодове могат да се пият както на фреш, така и в по-интересни комбинации, но винаги резултатът е вкусен.

600-700 г диня

кора от 1 лимон

сок от половин лимон

2-3 ч.л. мед

1 лимон на резени

300 мл вода

лед

Начин на приготвяне: В блендер пасирайте парчетата диня. Прецедете течността внимателно. Изсипете съдържанието в кана и добавете лимоновата кора. В друг съд разбъркайте сока от лимона и меда, докато се разтвори и добавете течността към каната с диня. Добавете водата и леда и разбъркайте.

Украса: Украсете красива чаша със столче с резенчета лимон.

5 безалкохолни коктейли за лятната почивка

5. Летен коктейл с грозде

500-600 гр червено грозде без семки

2 с. л. лимонов сок

2 с. л. мед

300 мл газирана вода/минерална вода

Начин на приготвяне: Пасирайте гроздето в блендер. Прецедете течността в кана. Добавете лимоновия сок и меда. Разбъркайте добре, за да се разтвори хубаво меда. Прибавете содата или водата по ваш избор.

Украса: Сервирайте в красиви чаши с лед и добавете предварително замразени във фризера гроздови зърна.