Алтернативни забележителности в Париж

  • Алтернативни забележителности в Париж
    Алтернативни забележителности в Париж

Всяка година милиони туристи посещават Париж, в резултат на което френската столица е перфектно организирана за тях - подготвени маршрути, гидове и табелки постоянно ви насочват накъде трябва да вървите, какво ще посетите и в какъв ред. Това, разбира се, си има своите удобства, но идва въпросът: какво друго има да се види в Париж? Какво привлича французи и туристи отново и отново?


Кабаретата в Париж

Разбира се, многобройни туристи отиват да видят Мулен Руж всяка година, ала малцина са тези, които влизат вътре. Мулен Руж е символ, но далеч не е единствен по рода си: Крейзи Хорс, Муглер, Бореа - всички те са заведения от световна класа, с неповторими представления и брилянтни изпълнители. 

Представленията често са еротични, но са изпълнени с финес и красота. Движенията на танцьорите сякаш те дърпат на сцената и за миг човек забравя, че това е просто спектакъл. 

Въпреки че билетите не са евтини, преживяването си заслужава. Ако сте в Париж и искате да усетите автентичния дух на града, оставете си една вечер за кабаре.

Театър Одеон и Катакомбите

Може би кабаретата не са по ваш вкус. Може би просто копнеете да видите Кармен, изиграна както никога досега. Независимо от причината, парижката сцена си струва да бъде посетена. Предлагам ви да отделите един ден, за да откриете Париж по нов и необичаен начин.

Започнете със задкулисното посещение с гид на малко известния театър Одеон. Сградата е изключително красива и не по-малко интригуваща - освен нормалния лабиринт от коридори и скрити врати, най-дълбоката част на сградата има изход към парижките катакомби. По време на визитата гидът обяснява интересни факти за историята на театъра и на Париж и за подземните тунели, които водят от ложите до Люксембургския Дворец. Ще можете да разгледате отблизо декорите и костюмите, както и да се промъкнете по тайните пътечки.

Докато чакате за вечерното представление, може да се спуснете в катакомбите през официалния вход и да се отдадете на уникалния им чар - те разкриват нова част от Париж, неговата дълбока история и промени през вековете. Ако мрачната атмосфера ви допада, не пропускайте да посетите стената от черепи.

След като се спусне вечерта, е време за представление! Както и в кабаретата, може да сте сигурни, че всичко ще е от световна класа. Независимо дали отивате на пиеса, мюзикъл или оперета, актьорската игра, хореографията и декорите са неповторими. Музиката се изпълнява на живо от оркестър и вие сте напълно потопени в действието.

Музея на Дали

Повечето хора свързват Салвадор Дали с известните му картини, но той също така се е занимавал и със скулптура. Музеят на Дали се намира в близост до църквата Сакре Кьор и приютява завидна колекция от сюрреалистичните творби. Изработени предимно от злато и скъпоценни камъни, те привличат погледа и предизвикват въображението със странните си форми и мотиви. Музеят е малък, но в него определено има какво да се види и понеже е малко известен, няма да ви се наложи да се блъскате с тълпи от туристи. Ако посещавате хълма на Сакре Кьор, определено не пропускайте да се отбиете до музея на Дали!