Един месец в САЩ за под 1000 евро

  • Един месец в САЩ за под 1000 евро
    Един месец в САЩ за под 1000 евро

Казвам се Алекс, пътешественик по природа, родом съм от България, но също така и живях много години в Швеция.

Реших да се отпиша от последната ми година в университета (магистратура) и да поема на пътешествия по света за около две години (главно обикалях в Азия по това време).

По мое мнение пътуването е най-голямото образование което човек може да получи и ми се иска чрез моите видеа да мотивирам повече и повече хора да пътуват.

Това видео ще ви покаже какво видях и направих в рамките на един месец в САЩ за под 1000 евро - главно благодарение на това, че нощувах при приятели и ползвах много couchsurfing същевременно.

Накратко... Наех си кола от летището в Денвър и минах през националните паркове Rocky Mountains, Grand Teton & Yellowstone, където главно къмпингувах (с изключение на една нощ в Йелоустоун където заваля сняг и беше толкова студено, че се наложи да се спи в колата).

Йелоустоун, със своите уникални гейзери, е чудо на природата, което задължително трябва да се види ако пътувате в САЩ. 

Един месец в САЩ за под 1000 евро

След къмпинга в няколкото национални паркове дойде време да видя градския живот също: отправих се към щата Idaho, където отседнах при три различни couchsurfing домакини (хостове) - те от своя страна ми показаха страхотни места, които нямаше да видя/намеря ако не бяха те. Целта ми, обаче, беше да стигна до щата Вашингтон, където щях да се видя с много добър местен приятел (с който се бях запознал още преди две-три години когато пътувах във Виетнам). Там прекарах около пет дни, ходейки на много преходи насред природа. За любителите на природата - Вашингтон е красота!
Един месец в САЩ за под 1000 евро

 
Взех евтин полет от Белингхам (щата Вашингтон) до Лос Анджелис, където се запознах с Луис - аржентинец, който живее от няколко години в Лос Анджелис. На вторият ден Луис ми зае колелото си и го карах до Санта Моника. За да стигна до там минах през Бевърли Хилс. Уникално преживяване! Така че ако имате няколко дни в Лос Анджелис горещо ви препоръчвам да си наемете колело и да слезете до Санта Моника, където може да прекарате деня.
Един месец в САЩ за под 1000 евро


В Сан Франциско прекарах четири дни, но преспокойно можеше да прекарам и цял месец. Сан Франциско е страхотен град! Хората са много отворени и приятелски настроени, както и целият град е хълмист, което само по себе си предлага уникални гледки и идеи за снимки. Доста е скъп за съжаление, но разбира се си има свойте тънкости също. Ако сте там - горещо ви препоръчвам да направите San Francisco Free Walking Tour. Водещият (гида) на тура, беше изключително добър и се виждаше, че му идва от вътре. Разказа ни за историята на града по много интересен и заплетен начин, разведе ни из по-популярните места и ни обясни за проблема с бездомните в Сан Франциско и защо се е получило така.

Интересното е, че момчето се оказа, че е македонец, който е бил живял 9 години в България. Нямаше как да не ударим някоя друга приказка на български и да се посмеем по братски. 

От Сан Франциско взех автобус за Вегас. Вегас е интересно място, радвам се че дойдох да го видя, но най-вероятно не би ми се искало да живея тук... осъзнах, че постоянния купон и липсата на природа определено не са за мен. :D  

В момента съм на пътешествие из Южна Америка.

Следвайте ме в Инстаграм: https://www.instagram.com/aleks.robert/  

На снимките: 
1) С каучсърфинг хоста ми Дейл в Twin Falls, щата Айдахо.
2) На Golden Gate моста с Хамоар от Швеция и Винсънт от Германия
3) Снимка в Бевърли Хилс по път за Санта Моника