Хотелът-музей в Квебек

  • Хотелът-музей в Квебек
    Хотелът-музей в Квебек

Днес ви отвеждаме до луксозният хотел “Auberge Saint Antoine” в Квебек, Канада. Той е по-известен като „хотел-музей” заради множеството исторически артефакти, намерени при изграждането на сградата, които към момента са изложени на видни места из хотела.

“Auberge Saint Antoine” е бутиков хотел, който е и един своеобразен прозорец към миналото на Квебек. Тъй като Канада е била френска и английска колония до 1867 г., когато е основана държавата Канада, на мястото, където е разположен хотела са открити множество археологически находки, връщащи посетителите назад към военното минало на Квебек. 

Много от намерените артефакти при изграждането на хотел “Auberge Saint Antoine” датират от далечната 1600 г. Сред изложените експонати има и гюле, забито в дърво, навярно през далечната 1763 г. – края на Седемгодишната война.

Самият хотел се състои от три сгради, всяка от които с различен стил архитектура от XVIII и XIX в. Хотелът се намира в старото пристанище на Квебек, което го превръща в неразделна част от военното минало на Квебек и в миналото се е използвал като пристан.

Хотелът разполага с 95 стаи, всяка от които е с уникален исторически дизайн, а цените на стаите варират между 139 и 1000 долара. Той разполага със собсвена кино зала с 90 места и зала за бизнес срещии фитнес салон, отново напомнящ като архитектура за XVIII-XIX в. невероятен ресторант “Panache”, който има невероятна гледка към реката. “Auberge Saint Antoine” е в непосредствена близост до музея на цивилизацията, които си заслужава да посетите.

Най-добре е да посетите Квебек през лятото, тъй като температурите зимата могат да стигнат и до -35 градуса по Целзий. По време на престоя си в Квебек ви препоръчваме да посетите забележителния замък Фронтенак. Прекрасен начин да се насладите на Квебек е разходка с лодка по река Сейнт Лорънс.