Интересни събития този уикенд (19 - 21 октомври)

  • Интересни събития този уикенд (19 - 21 октомври)
    Интересни събития този уикенд (19 - 21 октомври)

Традиционните уикенд събития отново са тук!

Вижте какво ще се случва в София, Пловдив и Габрово в дните от петък (19-ти октомври) до неделя (21-ви октомври).

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложба "Сцени от съществуващи и несъществуващи истории"

до 27 октомври

В своята творческа линия Лиляна Дворянова представя този свят на ръба на несъзнаваното, с размити граници, без предварителна условност. Място за среща на илюстрацията с техниките от живописта и графиката. Тя от години работи в областта на илюстрацията, графичният дизайн, графиката, фотографията и живописта. В творческата си биография Лиляна Дворянова има шест самостоятелни изложби в България, в Европа и САЩ. Повече информация за изложбата тук.

*

Седмица на бразилското кино

21 октомври

По времер на Седмицата на бразилското кино ще можете да гледате 10 пълнометражни и 13 късометражни филма в  Културен център G8. Куратор на кино програмата е Лобо Пазолини от Бразилия. Пред-официалното откриване ще се проведе на 21 октомври от 17:00 часа в бар Петък. Официално откриване ще бъде на 22 октомври с филма „Клара звезда“ в Културен център G8 от 18:30 часа. Събитието ще продължи до 28 октомври. Цялата програма вижте тук.

*

Модул 1 Роботика и програмиране 

до 30 октомври 

Курсът е за деца между 7 и 14 г и включва 4 последователни упражнения, които въвеждат участниците в темата роботика и програмиране. Модул I е съставен от теория и практика по темите: основи на механика и конструиране на робот, основи и приложение на сензорите, блоково програмиране, изпълнение на задачи от робота. Повече информация за записване вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Дни на музиката в Балабановата къща

9 - 28 октомври

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” обвърза името си с един символ. Този на възрожденското ни минало с архитектурната му естетика, духовни нагласи, благородни стремежи за единение с европейския свят. До края на Есенното издание 2018 на IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” остават още няколко събития. Вижте кои тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Намерете Кристо в Габрово

до 26 октомври

„Кристо и Жан-Клод. Проекти“ представя подписани постери и видео материали от емблематични произведения на двамата артисти. Изложбата „Роден в Габрово“ е документален разказ за семейство Явашеви и първите стъпки на малкия Христо в изкуството. Двете уникални изложби почти година са част от експозицията на Дома на хумора и сатирата в Габрово и могат да се видят само до 26 октомври там. Повече информация за събитието можете да видите тук.

***