Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

  • Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?
    Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

Независимо дали сте в търсене на зимно слънце или пълно коледно изживяване, или просто имате месеца на разположение за себе си и искате да разгледате някъде далеч, тези дестинации за декември са за вас...

Декември е чудесен месец за пътуване, независимо дали сте на място с минусови температури и девствени снежни пейзажи, или искате да се измъкнете от студа у дома и да отидете на плаж някъде далеч, далеч. Има много необичайни културни фестивали и коледни пазари, които също трябва да посетите. 

Така че, независимо дали търсите да планирате дългосрочно пътуване по целия свят или сте имате на разположение дълъг уикенд някъде празнично, ние имаме препоръки за вас.

Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

1. Национален парк Тейде, Тенерифе

Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

Ако сте в търсене на декемврийско слънце, обикновено не можете да се объркате с Тенерифе, най-населеният от седемте Канарски острова. Температурите се движат около 20° C, ако не и малко по-високи. Може би най-известен с това, че е гореща точка за туристи, на Тенерифе има много повече, отколкото очаквате да видите.

Да, плажовете са кристални и ако търсите слънце, море и пясък, тогава сте попаднали на правилното място. Но има и приключенска страна на острова, а най-доброто място да го потърсите е Национален парк Теиде. Той е не само най-големият национален парк на всички Канарски острови, но е и домът на най-високия връх в Испания, 7 500 м висок стратовулкан Тейде-Пико Виехо.

Поход към Roque Cinchado, любимата скална формация на острова. Наемете велосипеди и следвайте многобройни пътеки сред природата. Обичате да се разхождате? Тогава Pico Viejo е стойностно предизвикателство. След като всички сте изтощени, възхищавайте се на убийствени гледки към парка.

2. Флорида, САЩ

Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

Не е тайна, че морските крави, особено западноиндийските, обичат да се отдалечават от студените места и да търсят по-топлите води, за да гарантират оцеляването си, когато температурата спадне. Така през декември те ще си проправят път към Кристалната река на Флорида, която буквално гъмжи от морски живот.

Най-доброто място за разглеждане на морски крави е Crystal River Wildlife Refuge, от ноември до март. Сравнително лесно е да забележите тези страхотни, но спокойни същества във водата - особено, ако намокрите краката си по Great Calusa Blueway Paddling Trail или плавате по Pine Island Sound.

За нас, които не сме морски същества, времето във Флорида на суха земя обикновено достига средни максимуми от 22° C през декември, което означава, че няма извинение за проучване какво още може да предложи слънчевия щат...

3. Куба

Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

Декември е самото начало на сухия сезон на Куба, предлагащ ярко, безоблачно небе, топли температури и сериозна липса на дъжд. Перфектен, ако изследвате столицата, Хавана, пеша или с класическа кола.

Цветната и ретро кола Хавана изглежда очевиден избор, който вече е в много списъци с желания за кубински пътувания. Така че, ако имате време, излезте в разнообразните региони на Куба и разгледайте страната, която е далеч от добре утъпканата пътека.

Баракоа, традиционно градче с пясъчен плаж, се чувства на милион мили от неподвижната суматоха на Хавана, но това не е просто дестинация за релакс - това е много трогателно място за посещение, едно от първите места за кацане на изследовател Христофор Колумб в края на 1400-те. Тринидад разполага с колониалните, цветни фасади на Хавана, с по-малко шум, а също така е на час път от Sancti Spiritus, друг цветен град, заслужаващ спирането за разглеждане.

4. Пенанг, Малайзия

Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

Малайзия понякога може да бъде минно поле, така че се придържайте към ппростичките неща при престоя си. Спрете до недооценената столица Куала Лумпур и след това пътувайте до Пенанг: крайбрежен щат, предлагащ безкрайно приключение на самия остров, най-големият храм на Буда, разкошни (пикантни) ястия от улична храна, достъпни на всеки ъгъл, и мултикултурния остров столица (и обект на ЮНЕСКО за световно наследство) Джордж Таун.

Хълмът Пенанг е природно убежище на защитена фауна, която живее високо над града. Пътуване във фуникулера, за да се стигне до него, си струва усилията, тъй като гледките към Джордж Таун са доста специални. 

5. Гоа, Индия

Къде да отидем през декември ако търсим зимно слънце?

Декември е най-добрият пиков сезон в Гоа, така че ще трябва да споделите времето от 30° C  с много други слънчеви търсачи. За щастие, дори когато са малко претъпкани, плажовете на Гоа са безспорно красиви.

Северната част на Гоа става най-натоварена, така че се насочете към южна Гоа. Плажовете на Кола и Майорда предлагат дълги участъци от златист пясък, оградени с кокосови дървета - перфектното изображение за картички, което търсите.

Друг южен скъпоценен камък в Гоа ще бъде плажът Палолем, известен с боядисаните в цветовете на дъгата колиби, чистия бял пясък и с настъпването на вечерта, своите причудливи тихи дискотеки, идеални за пътешественици, готови да купонясват.