Намаление на цените на лифт картите в Боровец

  • Намаление на цените на лифт картите в Боровец
    Намаление на цените на лифт картите в Боровец

С настъпването на първите пролетни дни курортът Боровец продължава да предлага отлични условия за зимни спортове.

Всички лифтови съоръжения работят, а пистите в курорта очакват любителите на ските и сноуборда за поредни снежни приключения през зимен сезон 2018/2019.

Както всяка година, цените на лифт картите и билетите в края на сезона ще бъдат намалени. От 16 март „Бороспорт“ АД намалява цените с до 20% за всички видове съоръжения. Дневната карта за възрастен ще бъде на цена от 48 лв., за младежи и хора над 65 години - 37 лв., а картата за деца между 7 и 13 годишна възраст ще бъде само 27 лв. Цените на лифт картите за популярното нощно каране също ще бъдат намалени. От 16 март цената за възрастен ще бъде 22 лева, а за деца до 13 г. - 12 лв.

Отстъпките от 5% за онлайн презареждане и от 20% за семейни лифт карти ще продължат да важат и при новите мартенски цени на ски-картите и билетите за всички съоръжения в к.к. Боровец.

Намаление на цените на лифт картите в Боровец

Интересните и полезни събития в курорта продължават и в последните месеци на зимата. За седма поредна година Боровец е част от инициативата „Научи се да караш ски“ на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката. Тази година над 300 деца от началните класове в училищата на община Самоков правят първите си стъпки в ските в Боровец. Инициативата продължава 3 седмици, като децата от всяко училище се обучават в рамките на 4 дни, по 5 часа всеки ден. „Бороспорт“ се включва в инициативата за седма поредна година като предоставя на малчуганите екипировка, лифт карти, обяд и професионалните съвети на едни от най-добрите си ски учители.

Намаление на цените на лифт картите в Боровец

Със затоплянето на времето опасността от лавини в планината нараства, за това и едно от предстоящите събития в курорта е посветено на безопасността в снежната планина. Събитието „Сняг и Лавини“ ще се проведе на 16 и 17 март в Боровец и ще включва безплатни практически занимания, беседи и прожекции, които ще дадат базови и изключително важни знания и техники за поведение в планината. Събитието е съвместна инициатива на „Бороспорт“ АД, асоциация "Свободни Планини", WildBerries и фондация "Николай Додов" и се осъществява с подкрепата на Хотел Рила, Боровец. Програмата включва практическо занимание "Лавинни уреди", презентации и дискусии на тема лавинна безопасност, практика за анализиране на снежната покривка и  тестове за определяне на стабилността и workshop за менажирането на група по време на спускане. Пълната програма за „Сняг и Лавини“ може да бъде видяна на сайта на Боровец , а записването става с предварителна заявка на имейл: info@borovets-bg.com

***