Няколко причини да обичаме месец ноември

  • Няколко причини да обичаме месец ноември
    Няколко причини да обичаме месец ноември

Ноември официално е тук! Вместо да сме сърдити на дъждовното време и да се чудим как по-бързо да премина месецът, нека разгледаме няколко причини да обичаме месец ноември!

1. Месецът започва с празник!

Както знаем, 1 ноември е Денят на народните будители. Какво по-хубаво от това месецът да започне празничко и какво по-хубаво от един истински български празник. На него почитаме паметта на българските просветни дейци и революционери.

Всяка нация, голяма или малка, преживява мигове на небивал възход. Изключение не прави и България. Миналото изобилства от духовници, неуморни книжовници, общественици и борци за свобода. Историята е съхранила имената на всички тях - живели, работели и завършили земния си път не за лични материални блага, а в името на своята родина. Затова няма как да не им отдадем нужната почит.

2. Студено е

Няколко причини да обичаме месец ноември
Снимка: pexels

Е, първото дорбре, но за втора точка вие изобщо гледате ли какво пишете?! Ами, всъщност да! Навън е студено и понякога вали. Да, ако трябва да излизате в това време не звучи особено добре, но я си представете една неделя, завити под одеалото с топла напитка в ръка. Можете да: почетете любима книга, да направите филмов маратон с пуканки и знаете ли колко още други неща! Време е за уютно време у дома с близките хора!

3. Пътуванията са значително по-евтини, а времето си заслужава!

Няколко причини да обичаме месец ноември
Снимка: pexels

Няма да сме истински пътешественици ако не намерим поне една причина за пътуване през който и да било месец! Но! Есента е прекрасен сезон, в който можете да се насладите на едно пътешествие. Времето не е горещо, което предразполага към дълги разходки и разглеждане на забележителности. Цените спадат, защото са извън сезон - не е нито лято, нито зима. Няма тълпи от хора, които да ви блъскат и да пречат на снимките ви за Инстаграм. Вижте още 5 причини, поради които есента е страхотен сезон за пътуване.

4. Коледа наближава!

Няколко причини да обичаме месец ноември
Снимка: pexels

Не е време за слагане на елхата, но пък защо да не помислите за купуване на някои от подаръците за Коледа. Да, рано е, но пък ще избегнете отново тълпите от хора, а и ще сте сигурни, че няма да оставите нещо за последния момент и всичко ще бъде така, както вие искате. 

5. Зимно часово време!!!

Няколко причини да обичаме месец ноември
Снимка: pexels

На 31 октомври през нощта сменяме времето. Добрата новина е, че в този ден ще спим с един час повече. А лошата, че вече ще се стъмва по-рано. Но на кого му пука кога ще се стъмни навън, когато поне в един ден ще спечелим 1 час повече сън!

6. Есента е тук

Няколко причини да обичаме месец ноември
Снимка: pexels

Ноември означава, че есента вече трябва да е тук... а есента е толкова прекрасен сезон. Листата са се превърнали в една истинска феерия от цветове и се намират навсякъде по улицата, както и се носят от песента на вятъра. Можем да пием топли напитки с нотки на тиквени подправки или горещ ябълков сайдер. Ядем джинджифил и тиквен пай както никога до сега.