Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 1)

  • Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 1)
    Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 1)

Говоренето за Пакистан в една статия от няколко изречения би било несправедливост към тази земя, тъй като тази страна е пълна с красиви земи, които трябва да бъдат открити.

Тук има много великолепни пейзажи, скрити села и много повече. От красиви джамии до възхитителни реки и крепости, невероятните хора и вкусната храна определено биха ви върнали обратно в Пакистан, когато си помислите да пътувате отново.

Тук ще ви разкажа за някои места, които ще откраднат сърцето ви и ще ви накарат да се влюбите в тази страна.

Долината Хунза

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 1)
Снимка: pixabay

Може да сте чували името, докато разглеждате местата за пътуване в Пакистан, но позволете ми да ви кажа едно нещо, това е голям квартал с много села, долини и красиви места, които си струва да посетите като Орловото гнездо, ледника Пасу, езерото Атабад, Борит езеро, проход Хунджараб, езеро Сатранги и много други.

Ако искате да се насладите на красивия залез, посетете Орловото гнездо.

Езерото Атабад - красотата му е умопомрачителна и завладяваща. Това езеро е резултат от масивно свлачище през 2010 г., но красивият син цвят го кара да се чувства като нереална и недокосната красота на земята.

Лахор

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 1)
Снимка: pixabay

Лахор, съкровище от красиви места. То е задължително място за посещение докато сте на пътуване до Пакистан. Историческите крепости, джамии, хавели и скрити гробници са само част от нещата, на които ще се натъкнете там. Ако сте любител на храната, тогава това място е рай за вас.

Пакистан има много култури, които имат свои собствени специалитети. Уличната храна тук е толкова вкусна, че трябва да прежалите няколко калории по време на пътуването си.

Уличната храна тук в Лахор е великолепна, а ласи (шейк от кисело мляко) ще я направи още по-запомняща се.

Джамията Бадшахи, джамията Вазир хан, крепостта Лахор, границата на Уагах и десетки и десетки места тук имат истинско значение на културата.

Приказни ливади

Пътуване до Пакистан - страната на чудесата (част 1)
Снимка: wikimedia

Приказните ливади са напълно зашеметяващи и спиращи дъха, тъй като предлагат прекрасна гледка към Нанга Парбат и 9-та най-висока планинска верига в света. Намира се в Гилгит Балтистан с надморска височина от 3300 м над морското равнище.

Има предизвикателно пътуване, което започва с разходка с джип по пътищата, които всъщност са много страшни, но красотата на гледката си струва да опитате.

Приказните ливади са местно известни като Jaugth и са едно от най-посещаваните места за туристи. Туристическият сезон тук започва през април за около 6 месеца.