Топ 5 природни чудеса на гръцките острови

  • Топ 5 природни чудеса на гръцките острови
    Топ 5 природни чудеса на гръцките острови

Гръцките острови са известни с много неща. Понякога заради уникалните им култури или тяхната история, може би дори заради плажовете и нощния живот. Въпреки това, едно нещо, за което хората често забравят, е пейзажите, които ще приветстват хората, когато пристигнат.

Всеки остров има свой собствен характер, въпреки че някои са издигнати над останалите не просто с красота, а с уникални и внушаващи страхопочитание чудеса. Така че, ако пътувате до островите на Гърция някога в бъдещето, не забравяйте да прочетете списъка по-долу, може просто да си направите спомени, които продължават цял ​​живот.

1. Пещерата Мелисани

Топ 5 природни чудеса на гръцките острови
Снимка: pixabay

Пътуването през пещерите Мелисани изглежда по-скоро сякаш навлизате в мечтания свят, отколкото в стара система от подземни тунели. Широкият му назъбен вход ви примамва по вълнуващ, но леко зловещ начин. Обстановката има ореол на мистерия. Потъвайки по-дълбоко в пещерата, скоро ще се озовете в нейното сърце. Голям басейн се намира заобиколен от стръмни скални стени, покрити с растителен живот, отгоре се крие огромен отвор; като гигантски естествен прозорец. Това позволява на слънчевата светлина да каскадира във водата, осветявайки я в красив тюркоаз, който се отразява от стените на пещерата и кара цялото място да оживее. Този малък рай под повърхността на Кефалония, един от Йонийските острови, е просто невероятно преживяване.

2. Проломът Самария

Топ 5 природни чудеса на гръцките острови
Снимка: pixabay

Проломът на Самария е място като никое друго. Подобно на пещерата Мелисани, тя лесно би изглеждала като част от сцена на епични фантазии като Игра на тронове. Намира се на остров Крит, дефилето представлява комбинация от скални ръбове, пътеки, оживен растителен живот и зашеметяващи гледки. Мястото е идеално за хора, които търсят приключения или за всеки, който обича да оценява красотата на природата.

3. Санторини

Топ 5 природни чудеса на гръцките острови
Снимка: pixabay

Ако пътувате на север от Крит, скоро ще стигнете до доста необичаен остров. За разлика от останалите, които са открити за Гърция, които са дом на бели плажове и буйна зеленина, този остров е контрастно тъмен и не на място. Остров Санторини наистина е странен, но това не е изненадващо, когато знаете, че островът е резултат от древно изригване на вулкан. Лавата от изригването се охлажда, когато среща водите на Средиземно море, образувайки сушата, която сега познаваме като Санторини. На острова можете да се насладите на извънземни вулканични пейзажи, докато се наслаждавате на красивите забележителности на острова от многобройните му туристически пътеки. Можете също да посетите вулкана, образувал острова; внимавайте все пак, тъй като все още е активен.

4. Джола

Топ 5 природни чудеса на гръцките острови
Снимка: pixabay

На остров Тасос има басейн, известен като Giola; построена не от човека, а от майката земя. Точно като скален басейн, който бихте открили от всеки морски град, Джола е басейн, пълен с прясна средиземноморска вода. Това обаче е много по-голямо зрелище от това, което можете да си представите. Скалното легло отдолу му придава зашеметяващ тюркоазен блясък, а топлата средиземноморска вода се съчетава със слънцето, за да създаде гигантски естествен басейн и прекрасно място за плуване. Няма рискове да бъдете пометени, изядени от акули или ужилени от медузи, просто е чудесно място за отмора на мястото за къпане сред природата.

5. Горещи извори на Самотраки

Топ 5 природни чудеса на гръцките острови
Снимка: wikimedia
Самотраки е малък остров, разположен близо до брега на Гърция и Турция и е може би място, за което много малко хора знаят. Въпреки това, въпреки че може да няма родословие на някои от по-големите и по-известни острови, има нещо, което те нямат. В рамките на град Терма има множество горещи извори. Тези славни места са лесно достъпни и предлагат комбинация от невероятни скални образувания, растителен живот и зашеметяващи водопади.