Ключът към перфектната текстура на тези мъфини е начинът, по който ябълките се нарязват и разпределят в тестото.
Половината от ябълката се нарязва на хапки, а другата половина се настъргва, което помага да запазите всяка хапка пълна с вкус на ябълка. Харесваме този метод и винаги ще настържем малко ябълка в бъдещи бързи хлябове, сладкиши и мъфини – страхотен е!
Те са идеални за закуска с чаша кафе, за следобедна закуска или дори (не много сладък) десерт. От началото до края те са толкова лесни, че може просто да се наложи да приготвите още една порция за брънч този уикенд.
Наслади се!
Съставки
- 2 чаши универсално брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаша несолено масло, разтопено
- 1/4 чаша бяла захар
- 1/2 чаша кафява захар
- 2 яйца
- 1 1/4 чаена лъжичка ванилия
- 1/4 ч. л. канела
- 1 1/2 чаши нарязани ябълки
- 1 1/2 чаши настъргани ябълки
За топинга:
- 1/3 чаша кафява захар
- 1 супена лъжица универсално брашно
- 1/8 чаена лъжичка смляна канела
- 1 супена лъжица масло
Инструкции
- Загрейте фурната до 190 градуса. Намаслете тава за мъфини с 12 чаши или напълнете с подложки.
- В средна купа смесете брашното, бакпулвера, содата, канелата и солта.
- В голяма купа разбийте заедно маслото, захарта и яйцата до гладкост. Смесете ванилията. Разбъркайте ябълките и постепенно смесете брашнената смес. Изсипете сместа в подготвената форма за мъфини.
- В малка купа смесете кафявата захар, брашното и канелата. Нарежете в масло, докато сместа стане като едри трохи. Поръсете върху горната част от сместа във формата за мъфини.
- Печете 20 минути в предварително загрятата фурна или докато клечка за зъби, поставена в центъра на мъфина, излезе чиста. Оставете да престоят 5 минути, преди да извадите мъфините от тавата. Охладете върху решетка.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!