Откриха първия музей на шоколада в Ню Йорк + дегустация

  • Откриха първия музей на шоколада в Ню Йорк + дегустация
    Откриха първия музей на шоколада в Ню Йорк + дегустация

Пътешествие и шоколад - каква по-добра комбинация?

Голямата ябълка вече ще е по-сладка, заради откриването на първия музей на шоколада в града. Негов основател е прочутият шоколатиер Жак Торес. Той си партнира с Еди Ван Бел - човекът открил други четири музея на шоколада по света от Белгия до Мексико

Музеят в Ню Йорк се казва "История на шоколада" (Choco-Story). В него няма да видите реки от шоколад (колкото и да ни се иска), но ще научите много за историята му. Ще можете да се насладите и на съвременното творчество в използването на сладкарското изделие. 

Откриха първия музей на шоколада в Ню Йорк + дегустация

Какаото е било познато още на ацтеките и маите, когато са го смилали с камък, за да достигнем днес до изящните френски шоколадови шедьоври. 

Най-сладката част от обиколката разбира се, е дегустацията. Посетителите не само могат да видят как се приготвят бонбони и горещ шоколад, но и лично да ги опитат. 

Откриха първия музей на шоколада в Ню Йорк + дегустацияСнимка: Choco-Story

Торес отваря първата си фабрика за шоколад в Бруклин през 2000 г. Производството вече е преместено в много по-голяма сграда, но желаещите още могат да посетят един от осемте оригинални магазина в Ню Йорк. В тях могат да намерят ръчно правени шоколадови бонбони и огромни бисквити, които през лятото се използват за сладоледен сандвич. За тези, които предпочитат по-нестандартните вкусове се предлага шоколад с люта чушка. 

Откриха първия музей на шоколада в Ню Йорк + дегустация

Полезна информация:

Работно време: от 10:00 до 17:00ч. Последните билети се продават в 16:15 ч.
От Юли до Август - от 10:00 до 18:00ч. Последните билети се продават в 17:15 ч.

Цените на билетите са: 8 евро за възрастен, 7 евро за студенти, пенсионери и военни и 5 евро за деца от 6 до 12 години. Под 6 години - влизат безплатно.
*Цените на билетите не включват дегустацията или участието от някой от уроците по приготвяне на шоколад.